Curriculum
About the webinar

Психосоматика на щитовидна жлеза или как психологията може да ни помогне да се излекуваме?

Какво причинява автоимунните заболявания на щитовидната жлеза (Базедова болест, болест на Хашимото и съответните хиперфунция/хипофункция)? Науката и медицината все още не знаят и нямат официално становище...

Симптомите на засегната щитовидна жлеза могат да бъдат десетки и най- различни, но традиционната медицина познава едва 3 метода за лечение, които повече увреждат здравето, отколкото  го подобряват.

Защото просто болестите на щитовидната жлеза са първо болести на душата и ума, и чак след това на тялото!

Множество научни изследвания вече доказват, че силен психилогически и емоционален шок, хроничен стрес както и системно незадоволяване на основни потребности водят до заболявания, и едни от най- тежките са тези на щитовидната жлеза.

В този уебинар ще научите:

  • Химия на стреса и как шокови събития или хроничен стрес могат да отключат и задействат тези заболявания. Как и защо се разболях точно аз? 
  • Кои са характерови особености на хората, които са склонни да развият заболявания на щитовидната жлеза. Психологически профил и характеристики на "щитовидния човек".
  • Как хроничното незадоволяне на 5-те основни човешки потребности води до емоционално и психологическо изтощение и негативни емоции. Нещастни защото сме болни или сме болни защото сме нещастни?
  • Роля на себеоценката и някои психологически характеристики, предразполагащи  възникването на автоимунни заболявания и по- специално тези на щитовидната жлеза. 
  • Алтернативни методи и психологически план за лечение и защо точно ви е нужен психотерапевт? Болестта като път...

Who Should Attend?

1. За хора със здравословни проблеми на щитовидната жлеза: Базедова болест, болест на Хашимото, хипертиройдизъм (хипефункция) или хипотиройдизъм (хипофунция) от различен произход.

2. За хора, които не са доволни от традиционните методи на лечение, или просто не се повлияват от тях.

3. За тези, които имат много въпроси за своето заболяване, но няма кой да им отговори.

4.  За хора които смятат, че зад симптомите им се крие нещо повече и че тялото им не е проста машина от сборни части, които подлежат на ремонт една по една.

5. Не на последно място- този уебинар е за хора, които вярват че душата, ума и тялото са свързани и взаимно си влияят- в болестта и в оздравяването! 

Related Courses