About the course

PHP е скриптов език върху сървърната (обслужваща) страна  с отворен код, който е проектиран за уеб програмиране и е широко използван за създаване на сървърни приложения и динамично уеб-съдържаниеPHP е акроним от: Hypertext Preprocessor. Пример за PHP приложение е MediaWiki – софтуерът, използван от Уикипедия.PHP е един от най-популярните и широко използвани уеб езици. Фактът, че се разпространява свободно го прави удачен избор за изграждане на уеб-сървър, базиран изцяло на свободни продукти. PHP кодът не се вижда от потребителя на сайта, а само резултатът от изпълнението му на сървъра във форма на HTML файл. По този начин не се налага прехвърлянето на целия код, а само резултатът като цялото изчисление става на сървъра. Това, че изпълнението на PHP програмата се осъществява на сървъра, увеличава контрола над достъпа до информацията на сайта.

 

MySQL е многопоточна, многопотребителска  SQL Система за Управление на Бази от Данни (СУБД). MySQL е популярна за интернет приложения като MediaWiki или Drupal и е база данни в платформи катоLinux/Mac/Windows-Apache, както и за софтуера с отворен код Bugzilla - приложение за проследяване на грешки. Нейната популярност като Интернет приложение е тясно свързана с популярността на PHP, като двете са наречени Динамичното дуо. MySQL е релационна система за универсално използване, в която информацията на сайта се представя във формата на свързани таблици с данни, подобни на страниците на Excel. Приемуществото при използването на база данни е в сигурността и надеждността за съхранение на информацията, тъй като тя автоматично се разпределя по много хардуерни устройства.

Учебен Център "Синтакс"  предлага 3 нива на обучение за групи от 5 до 15 курсиста и индивидуално самостоятелно обучение.

Преподавател:

Николай Матеев- основател и управител на Адвансед Кодинг Ентърпрайз с над 100 реализирани проекта. Професионален преподавателски опит 7 години.

Who Should Attend?

Курсът е предназначен за професионалисти

Curriculum
Related Courses